Интервюта

Халил Летифов: Темата за превенцията на пътнотранспортните произшествия често се неглижира

Темата за превенцията на пътнотранспортните произшествия често се неглижира, а институциите си прехвърлят една на друга вината за тях, заяви пред БНР Халил Летифов, председател на транспортната комисия в парламента, и зам.-председател на ПГ на ДПС по повод тежката автобусна катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души.

Смятам, че институциите, които са властимащи, носят основното задължение да задават темата. В крайна сметка има органи, които трябва да са си свършили работата. Има Закон за движение по пътищата. Той е достатъчно рестриктивен, дава база да се извършва и контрол, а и по един или друг начин да предпазим самите шофьори, пешеходците, всички участници в движението“, каза Летифов в предаването „Преди всички“ на „Хоризонт“.

Той допълни, че темата за предприемането на мерки срещу войната по пътищата ще бъде поставена както в пленарната зала, така и в транспортната комисия в парламента.

Междувременно продължава разследването на автобусната катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души и 21 бяха ранени.

Разследващи иззеха документи от холдинга, ремонтирал пътния участък, където стана инцидентът. Проверява се дали некачествена реконструкция може да е станала предпоставка за тежката катастрофа.

Цялото интервю можете да чуете ТУК.

(БНР, 28.08.2018г)

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност