Интервюта

Участие на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ в "Панорама"

"Този модел на правене на политика, тази формула на управление не е добре за страната и от тази гледна точка няма как да е добре за Движението за права и свободи", каза в студиото на "Панорама" Мустафа Карадайъ, председател на ДПС.

По негово мнение това, което виждаме в страната са скандали, превишаване на власт, изземване на функции, лични нападки, които изместват аргументите.

Мустафа Карадайъ: В същото време виждаме и едно високомерие, граничещо с арогантност, на фона на липсата на управленска визия, хоризонт и воля. Ситуацията е тревожна.

За ДПС най-важното в момента е реанимацията на държавността, обясни Карадайъ.

Той коментира и промените в закона за приватизация, за които имаше обвинения, че са лобистки. По думите му, обикновено реформите и законопроектите се внасят от МС, а в последната година наблюдаваме модел на проби и грешки, без управляващиите да полагат усилия да ги разяснят на гражданите.

В публичното пространство нямаше дебат по този законопроект, много се бързаше, категоричен е Карадайъ.

Законопроектът на Делян Пеевски за медиите е публичен, целите и предметите му са ясни, така че не създаваме проблем с него. Това коментира председателят на ДПС по повод новия закон на депутата и издател на вестници.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност