Интервюта

Джейхан Ибрямов: Вотът на недоверие показа неадекватността на управляващите! (видео)

Публикувано: .

Вотът на недоверие, иницииран от БСП и насочен срещу "Борисов 3", се провали, но според депутата от ДПС Джейхан Ибрямов той е разобличил истинското лице на текущото управление на България – неадекватно. 

"Кабинетът няма стратегия. Няма как две партии от различен политически спектър и с различни програми, да управляват една държава заедно. Едните са крайни националисти, а другите част от европейското семейство. Борисов напълно осъзнава грешката, която допусна с официализирането на крайните националисти във властта", отбеляза народният представител.

В студиото на "Денят ON AIR" гостът посочи, че далеч не е изключено правителството да си отиде и то по време на европредседателството, тъй като еврошефството касаело държавата, а не която и да е партия.  Той също така уточни, че диалогът в политиката и между партиите е не само недостатъчен, но и често лицемерен. 

"На страница 31 от програмата за европредседателството на Република България пише: България ще работи за приключване на процеса на присъединяване на Европейския съюз към Истанбулската конвенция. Тази програма е приета от правителството, в което има двама вицепремиери от крайните националисти. От една страна я подписват, от друга надават вой, за да разделят обществото. Хранителната среда на националистите е в разделено общество!", подчерта политикът пред Bulgaria ON AIR. За финал на разговора той разкри, че ДПС е в процес на разработване на нов модел за управление, като в него ще влязат реформите, които са предложили още при обсъждане на Бюджет 2018. Вероятността за нов вот на недоверие е много голяма, но ще търсим подкрепата на БСП, тъй като не ни стигат подписите, уточни Джейхан Ибрямов.

(Бг он ер, 26.01.2018)

 

Печат

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност