Интервюта

Джейхан Ибрямов: Вотът на недоверие показа неадекватността на управляващите! (видео)

Вотът на недоверие, иницииран от БСП и насочен срещу "Борисов 3", се провали, но според депутата от ДПС Джейхан Ибрямов той е разобличил истинското лице на текущото управление на България – неадекватно. 

"Кабинетът няма стратегия. Няма как две партии от различен политически спектър и с различни програми, да управляват една държава заедно. Едните са крайни националисти, а другите част от европейското семейство. Борисов напълно осъзнава грешката, която допусна с официализирането на крайните националисти във властта", отбеляза народният представител.

В студиото на "Денят ON AIR" гостът посочи, че далеч не е изключено правителството да си отиде и то по време на европредседателството, тъй като еврошефството касаело държавата, а не която и да е партия.  Той също така уточни, че диалогът в политиката и между партиите е не само недостатъчен, но и често лицемерен. 

"На страница 31 от програмата за европредседателството на Република България пише: България ще работи за приключване на процеса на присъединяване на Европейския съюз към Истанбулската конвенция. Тази програма е приета от правителството, в което има двама вицепремиери от крайните националисти. От една страна я подписват, от друга надават вой, за да разделят обществото. Хранителната среда на националистите е в разделено общество!", подчерта политикът пред Bulgaria ON AIR. За финал на разговора той разкри, че ДПС е в процес на разработване на нов модел за управление, като в него ще влязат реформите, които са предложили още при обсъждане на Бюджет 2018. Вероятността за нов вот на недоверие е много голяма, но ще търсим подкрепата на БСП, тъй като не ни стигат подписите, уточни Джейхан Ибрямов.

(Бг он ер, 26.01.2018)

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност