Интервюта

Джейхан Ибрямов: Свободните граждани на България ще кажат Баста на това управление

Публикувано: .

Свободните активни граждани на България ще кажат някой ден "баста" на това управление. Рано или късно това правителсво ще си замине, защото вотът на недоверие доказа основната си цел - неадекватността на сегашния модел. Тази констатация направи в "Денят на живо" депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов.
Според него сега коалицията е не двойна - ГЕРБ и ОП, а тройна - с групата на Марешки. "Ние говорим за неадекватната визия за управление на това правителство. Това е големият проблем на това управление, и оттам произтичат всички нехубави неща, които се случват в политиката ни."
За дебатите около внесения от БСП вот на недоверие по темата "корупция", който бе подкрепен с гласовете на ПГ на ДПС, Ибрямов добави: "Какво видяхме - нападки, нападки един срещу друг, и иди обяснявай на българския гражданин, че нямало корупция".
Той директно посочи като пример за корупция вицепремиера Валери Симеонов. "В негови хотели отсядат войници. Ние имахме специална пресконференция на тази тема, призовахме и премиера, и президента, и председателя на НС да се изкажат по този въпрос".
Джейхан Ибрямов призова премиера Борисов да "демонтира" крайните националисти от коалиционното правителство.
"Призоваваме премиера да преразгледа коалиционната си политика и да демонтира крайните националисти от властта, защото са вредни за България", каза депутатът.
Той обясни, че от ДПС са подкрепили антикорупционния закон на ГЕРБ, защото "програмите на ГЕРБ и ДПС съвпадат на 95%". 
Запитан от водещата Мая Костадинова дали ДПС ще гласуват срещу Истанбулската конвенция при ратифицирането й в НС, след като и Главното мюфтийство се обяви срещу нейни текстове, Джейхан Ибрямов подходи завоалирано: "Винаги е изключително важно, когато ДПС гласува - ние имаме много принципни позиции.
Но виждате на какви позиции са премиерът и ПГ на ГЕРБ, които изтеглиха Истанбулската конвенция. Когато предлагаш закони, които да са от полза на обществото, без да обясняваш защо, какво се крие в тях, има ли скрити уловки, измъкване от тази ситуация като че ли почти няма.
Но аз съм сигурен, тъй като българското общество е много грамотно, винаги когато има диалог, това ще даде възможност да узреем за това, за което се говори в тази конвенция.
За пореден път и тук управляващите дори нямат "проба-грешка" - те пак предлагат нещо от въздуха паднало. И това е голямата слабост на това управление. Ето защо първо моделът трябва да бъде сменен."

Печат

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност