Интервюта

Имрен Мехмедова: Сегашното мнозинство няма общи ценности и визия, а е формулирано на базата на математическия сбор

Публикувано: .

Имрен Мехмедова, народен представител от ПГ на ДПС, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”, заяви позиции по следните теми:

Вотът на недоверие.

   „Какви са Вашите коментари и изводи от преминалия вот?”, попита водещата Клара Маринова. Имрен Мехмедова отговори, че от ДПС са подкрепили вота на недоверие, въпреки че гласовете не са стигнали, за да бъде успешен. Тя продължи, че вотът е инструмент, който се използва от опозицията и служи като коректив на управляващите. Според народния представител от ДПС трябва да се работи за премахване на хранителната среда за корупцията. Тя подчерта, че формулата на властта е сбъркана и когато има мнозинство, формулирано просто за математическия сбор, тогава на заден план остават приоритетите и ценностите.

   „Основният проблем на днешното управление е, че липсва визия за управлението и съответни реформи. Нашето предложение е за една ясна програма, която да се следва от съвместими партии, които имат сходни ценности!”, заяви народният представител от ДПС. „Защо смятате, че няма общност на целите в сегашната коалиция? Те постигнаха един общ документ, в който си поставиха общи цели за управление?”, попита водещата Клара Маринова. Имрен Мехмедова отговори, че всички са запознати с предизборните платформи на политическите сили и ясно се вижда, че има несъответствия в платформите на ГЕРБ и „Обединените патриоти”.

Предложението на ДПС за програмен кабинет.

    „Вие предлагате програмен кабинет, който може да се сформира и след нови избори. Каква е тази формула, какво се крие в нея?”, попита водещата Клара Маринова. Имрен Мехмедова отговори, че това е ясна програма с конкретни цели, с визия за развитие на държавата. Тази програма може да бъде следвана от партии, които имат сходни цели и ценности. „Вашите ценности и цели с кого съвпадат, с кого бихте могли да управлявате вие?”, продължи водещата Клара Маринова. Народният представител отговори, че в никакъв случай ДПС не могат да управляват заедно с националистите.

   „Не смятате ли, че тази формула на програмното правителство трудно би мога да бъде реализирана в днешно време?”, попита водещата Клара Маринова. Имрен Мехмедова отговори, че не смята, че това би имало отрицателен ефект в момента.

Европредседателството.

   „Шестте месеца ще минат и ще заминат, какво ще остане след тях за България?”, попита водещата Клара Маринова. Имрен Мехмедова отговори, че именно това е важната тема – какво ще остави България. Според нея темата за Западните Балкани е ключов приоритет. Ратифицираният договор за добросъседство с Македония е важна стъпка в тази посока. ДПС също го подкрепя.

Първата година от мандата на президента Румен Радев.

    „Навърши се една година от встъпването в длъжност на българския президент Румен Радев. Каква се очерта тази година? Успешен президент ли е Радев?”, попита водещата Клара Маринова. Имрен Мехмедова отговори, че ДПС оценява положително първата година от мандата на президента. Според нея той е имал успешни опити да бъде коректив на различните власти в България. „Президентът се опитва да бъде коректив на нацията, но нашите избиратели, които гласуваха за него, имат малко по-големи очаквания!”, заяви народният представител от ДПС.

Истанбулската конвенция.

   Имрен Мехмедова заяви, че Истанбулската конвенция наистина е поляризирала българското общество, но като че ли потърпевши са останали жертвите на домашно насилие, защото се е обърнало внимание на някои неясни текстове, а не на цялата конвенция, която е около 32 страници. Дебатът е бил изкривен, а темата за Истанбулската конвенция е изместила темата за вота на недоверие. На въпроса на водещата как ще гласуват в пленарна зала народният представител отговори, че това ще се реши на заседание на парламентарната група. „Всяка една парламентарна група взема решение как да гласува спрямо конвенцията!”, завърши Имрен Мехмедова разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2” от 25 януари 2018 г.

Печат

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност