Европарламент

Делегацията на ДПС в Европарламента с конференция за българския принос в ЕС

Конференция “Все по-близък Съюз - приносът на България за пълна европейска интеграция” организира в столичния хотел "Балкан" делегацията на ДПС в Европарламента.

Форум ЕС7

Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк се спря върху мерките, които страната ни трябва да предприеме за членство в Шенген до края на годината.

Форум ЕС4

"Нужно е да използваме всеки един възможен момент за влияние - работа с бизнеса на Нидерландия и Австрия, парламентарна, публична комуникация, силна ангажираност от страна на българските власти, защото си заслужава усилието. За да могат българските граждани да почувстват тази убеденост, че са членове на ЕС, че са част от континент на възможностите“, заяви евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа".

Форум ЕС10

Българският и румънският проблем се коренят в Хага и Виена и нашите политически и дипломатически усилия трябва да бъдат насочени натам. Една от основните грешки, които България направи през годините е да комуникира силно с обществата в тези държави. Неслучайно аз и Ева-Мария Попчева се ангажирахме да напишем обща статия, за да разсеем някои от митовете“, заяви Кючюк.

Форум ЕС9

Той изброи и останалите митове за България, които се разпространяват главоломно и са в ущърб на страната ни по пътя й към Шенген.

Първият мит е, че влизайки в Шенген, бедният Изток ще вземе парите на богатия Запад. Това е абсолютно невярна теза. С пускането на България в Шенген, ние няма да накараме повече хора да си тръгнат от страната ни“, категоричен бе Кючюк.

Форум ЕС8

Кючюк открои сигурността като основна тема, подчертавайки факта, че в следващите години ще се изгражда европейска архитектура на сигурност, в която няма да участва Руската федерация.

Сигурността на ЕС е и български въпрос! Неслучайно влагаме толкова усилия в регулирането на българските граници, защото осъзнаваме тежестта, която имаме като държава. Ние не просто охраняваме българската граница, ние охраняваме европейските граници“, заяви евродепутатът.

Форум ЕС6

Кючюк бе категоричен, че няма как да говорим за Еврозона преди да сме влезли в Шенген, което означава сигурност и просперитет, като по този начин се отнема основната теза на националистите, че българските граждани са второ качество европейци.

Испанският евродепутат Ева-Мария Попчева заяви, че влизането на България и Румъния в Шенген е важно не само за двете страни, но и за всички проевропейски политически сили в ЕП. Попчева поздрави Кючюк за усилията му в тази посока.

Зам.-председателят на групата "Обнови Европа" в Европарламента Искра Михайлова акцентира европейските инициативи, свързани с енергетиката.

Форум ЕС3

Обръщаме се към комплексния подход и добива на енергия от диверсифицирани източници. Работим активно в областта на енергийната ефективност и по развитието на нов модел на енергийния пазар на Европа, съобщи Михайлова.

В областта на енергетиката ЕС има стратегия - комплекс от законодателни инициативи, които ЕП прие с основната роля на "Обнови Европа", посочи тя.

Според нея развитието на нов модел на енергийния пазар ще позволи енергийните системи на държавите членки да бъдат свързани помежду си. Обвързването на енергийните системи е една нова крача, посочи тя. Михайлова отбеляза, че трябва да се поставят въпроси като това дали страната ни има възможност да се включи в тази система.

Според нея ключова част за развитието на енергийната сигурност и на енергетиката в Европа са технологиите и тяхното развитие.

Форум ЕС11

Атидже Алиева-Вели, член на Европейския парламент и комисията по земеделие и развитие на селските райони се включи в панела "Земеделие и зелен преход: интеграция на устойчиво земеделие и продоволствена сигурност".

Българските фермери, както и земеделците от останалите държави, които в най-силна степен са засегнати от вноса на украинско зърно, имат нужда от подкрепата на ЕС, категоричен бе Вели.

Решаването на кризата с нарушената конкуренция на европейския пазар, решаването на кризата с намалената конкурентоспособност на част от европейските земеделци изисква общо европейско решение, смята тя.

Земеделците от страните в Източна Европа имат нужда не само от финансова подкрепа, но и от разбиране, заяви още Вели.

Тук говорим, от една страна, за солидарността на ЕС към Украйна, а от друга страна - говорим за солидарността вътре в ЕС“, коментира тя. По думите й от 2007 г. досега българските земеделци получават най-ниските субсидии в Европа. С общи усилия тази несправедливост трябва да бъде отстранена, подчерта Атидже Алиева-Вели.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност