Европарламент

Илхан Кючюк: Гарантирах вписването на българи, черногорци и хървати в конституцията на Северна Македония

Всички опити за обвинения в национално предателство няма да успеят! Това заяви лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк във Фейбук по повод обвинения на Тошко Йорданов към него, че не е защитил българския национален интерес.

Предложените от мен текстове са, за да се гарантира вписването на българи, черногорци и хървати в конституцията на Северна Македония, категоричен бе Кючюк.

Работя по този доклад от четири години и винаги съм заявявал, че правата на всеки един гражданин трябва да бъдат защитени, подчерта той.

ДПС е политическа партия, за която правата и свободите са най-висока ценност и това е част от моето разбиране, написа още Кючюк.

Г-н Илхан Кючюк като докладчик за Република Северна Македония в Европарламента освен да е внесъл включването на българите в Конституцията на Р Македония, нищо друго не е внасял, заяви в същото време и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна. Така той отговори на депутата Тошко Йорданов от ИТН.

Когато народни представители като Тошко Йорданов говорят откровени лъжи без да се позовават на факти, аз се обръщам към вас да им напомняйте какви са фактите, каза Карадайъ.

Но ако докладчикът председателства комисия и комисията е предложила и взимала решения за други неща и ги е внесъл като председател това е коренно различно нещо. Г-н председател вие сте запознат с фактите и когато някой откровено и целенасочено се опитва да лъже от тази трибуна, напомняйте им какви са фактите, каза Карадайъ.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност