Европарламент

АЛДЕ включва в манифест идеите на ДПС за бъдещето на Европа

Идеите на ДПС за бъдещето на Европа влизат в манифест на АЛДЕ. Това съобщи лидерът на партията Илхан Кючюк, който заедно с председателя на Движението Мустафа Карадайъ даде брифинг в Брюксел. Карадайъ е в сърцето на Европа за участие в срещата на върха на председателите на либерални партии в Европа. Карадайъ разговаря с четирима премиери - на Люксембург - Ксавие Бетел, на Нидерландия - Марк Рюте, на Естония - Кая Калас и на Белгия Александер де Кро, а също така с еврокомисари, евродепутати и лидери на партии, членове на АЛДЕ.

АЛДЕ среща9

Безспорно ДПС като важна съставна част от АЛДЕ ще предложи своите идеи за бъдещето на Европа, заедно с това как вижда регионалното сътрудничество със страните от Западните Балкани. То е свързано с интеграцията им в ЕС, съобщи Кючюк.

Срещата на върха имаше за цел да потвърди подкрепата на европейските либерали за Украйна, каза още председателят на АЛДЕ. Обединихме се още веднъж, че всякаква помощ трябва да бъде дадена на Украйна, допълни той.

Срещата на върха е обсъдила взаимодействието в група "Обнови Европа", където 70% от състава са представители на АЛДЕ, а останалите членове - представители на партия Ренесанс на френския президент Еманюел Макрон и на Европейската демократическа партия.

Обсъдихме как тези три съставни части на групата "Обнови Европа" да се превърнат в общо политическо тяло, което да има общи политики и общо позициониране в европейските институции, каза Илхан Кючюк.

Най-хубавото нещо, което видях на срещата на върха е, че за Украйна нямаше разногласия в цялата ни либерална общност. Тук няма омраза, независимо за какво става въпрос. За съжаление в България омразата, противопоставянето и разделителните линии станаха норма, лъжата също, коментира Мустафа Карадайъ.

В семейството на либералите, когато се води дебат по различните теми, на преден план са хората и решаването на проблемите им. Затова говорихме какво ще направим за енергийната сигурност и как ще гарантираме продоволствената и енергийната сигурност, коментира лидерът на ДПС.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност