Европарламент

Мустафа Карадайъ на среща в Брюксел с четирима премиери

  • Пълна солидарност в Европа, призова срещата на върха на либералните лидери

Икономическата и геополитическата ситуация изисква пълна солидарност в Европа и партньорите й. Около тази позиция се обедини срещата на върха на председателите на партиите-членове на АЛДЕ в Брюксел, в която участва и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

АЛДЕ среща8

Форумът е под наслов "Напред към 2024 г." По време на срещата Карадайъ проведе срещи с премиерите на Люксембург Ксавие Бетел, на Нидерландия - Марк Рюте, на Естония - Кая Калас и на Белгия Александер де Кро.

АЛДЕ среща10

Срещата започна с дебати по темата за сигурността и войната в Украйна. Политическото семейство на либералите задвърди твърдата си и продължаваща подкрепа за Украйна и нейните граждани, както и за демократично настроените граждани на Русия, които се борят за свобода и за различно бъдеще на страната.

АЛДЕ среща2

Лидерите се обединиха около виждането, че настоящата ситуция изисква пълна солидарност в Европа и партньорите й.

АЛДЕ среща6

Обсъдени бяха и предстоящите европейски избори, както и идентичността на либералите в Европа. Дискутирана бе голямата тема за визията за бъдещето на либералите като общност, основана на споделени ценности и разбиране към проблемите на гражданите.

АЛДЕ среща1

АЛДЕ среща

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност