Европарламент

Мустафа Карадайъ на срещата на върха на партия АЛДЕ

Срещи на най-високо ниво в Брюксел ще има председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Той ще вземе участие в Срещата на председателите на партиите - членове на АЛДЕ. Очаква се Карадайъ да има разговори с френския президент Еманюел Макрон, с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и с премиера на Нидерландия Марк Рюте.

В центъра на разговорите на срещата на върха ще е войната в Украйна и ситуацията по отношение ва сигурността в Европа.

Партиите - членове на АЛДЕ ще дискутират и стратегически въпроси преди и след европейските избори през 2024 г., включително взаимоотношенията на АЛДЕ с новоучредената партия Ренесанс на президента Еманюел Макрон.

В Брюксел председателят на ДПС ще има срещи и с еврокомисари и евродепутати.

Политическото семейство на либералите и демократите в Европа съществува от 1976 г., носи настоящото си име от 2012 г. и е европейската политическа партия, бореща се за права и свободи, поставяйки хората в центъра на своята същност. Партия АЛДЕ се състои от 70 партии-членове и повече от хиляда индивидуални членове. От 2021 г. евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Илхан Кючюк е съпредседател на партията, като е преизбран на Конгреса на партията в Дъблин през юни тази година.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност