dps 11

Европарламент

Илхан Кючюк на дебата за състоянието на ЕС: България трябва да стане член на Шенген до края на годината

България трябва да стане член на Шенген до края на годината. Това заяви лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/"Обнови Европа" по време на дебата за състоянието на ЕС.

Плановете на съюза за справяне с енергийната криза, корупцията, високите цени на електроенергията и инвестиции в икономиката на ЕС бяха сред темите, обсъдени с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. В програмна реч пред Европарламента тя представи мерките за излизане от енергийната криза и намерения за законодателните инициативи, които предстоят през следващите седмици и месеци.

Евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк подкрепи усилията на Европейската комисия и заяви, че днес Европа трябва да бъде единна, както във вътрешен план така и във външен.

По думите му предложението на Комисията за създаване на политическа общност е добро, но според него Западните Балкани трябва да бъдат интегрална част от ЕС.

Много ми допада идеята за политическа общност и създаване на нови приятелства и партньорства. Но не мога да възприема Западните Балкани като част от тази политическа общност. За мен те трябва да бъдат интегрална част от ЕС. Исторически и географски те принадлежат към Европа и искам да бъдат част от ЕС. Поколения наред и европейски, и национални политици работят за това.“, категоричен бе Кючюк.

Според евродепутата голямото предизвикателство пред Съюза е как Европа да изглежда по друг начин през 2024 г. Кючюк приветства идеята на Комисията за създаване на истински Европейски конвент, където идеите на гражданите да намерят място.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност