Европарламент

Илхан Кючюк приветства преговорите на Република Северна Македония и на Албания с Евросъюза

Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/"Обнови Европа" и постоянен докладчик на Европарламента за Република Северна Македония, определи като исторически ден за Република Северна Македония (РСМ) и за Албания началото на преговорите с Европейския съюз (ЕС).

Поздравления, скъпи приятели! Нека продължим заедно“, написа той в „Туитър“.

Постът на Кючюк, който е и постоянен докладчик на ЕП за РСМ, е във връзка със започването днес на преговорите на Скопие и Тирана за присъединяване към ЕС. След провеждането на междуправителствените конференции започва работата на преговорните екипи. Започва проверката по общностното законодателство, което ще позволи двете страни да се запознаят с правата и задълженията в ЕС.

В неделя, 17 юли, в София, министрите на външните работи на България и РСМ - Теодора Генчовска и Буяр Османи, подписаха протокола от Второто заседание на Съвместната междуправителствена комисия по чл. 12 от Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност