Европарламент

Евродепутатът Искра Михайлова посрещна в европарламента гости от Благоевград

Посетителска група от област Благоевград посрещна в Европейския парламент евродепутатът от ДПС Искра Михайлова, зам.-председател на групата Renew Europe ("Обнови Европа") в ЕП.

Искра Михайлова Брюксел11

По време на двудневното посещение, моите гости имаха възможност да видят отблизо Европейския парламент, основно средище за дебат, вземане на политически решения на равнището на Европейския съюз като гарант за демокрация, разказа Михайлова.

Част от програмата включваше лекция, посветена на правомощията, състава и ролята на Европейския парламент, неговото функциониране и текущи дейности.

Искра Михайлова Брюксел13

По време на беседата ги запознах с европейския план за възстановяване и устойчивост, който беше съгласуван през юли 2020 г., в отговор на икономическата криза, предизвикана от пандемията, съобщи още Искра Михайлова.

Институциите на ЕС се споразумяха за плана за възстановяване и устойчивост, в основата на който беше Механизмът за възстановяване и устойчивост (МВУ) - пакет от 560 млрд. евро, включително 310 млрд. евро под формата на субсидии. Renew Europe взе активно участие в това споразумение, белязано от исторически общ дълг, управляван от Европейската комисия.

Искра Михайлова Брюксел22

Времето за първа оценка настъпи на 23-ти юни с гласуването на първия годишен доклад за прилагането на механизма от Европейския парламент, който заседава на пленарна сесия в Брюксел, каза още Искра Михайлова.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност