dps 11

Европарламент

Евродепутатът Атидже Вели посрещна  посетителската група от 22 дами в Европейския парламент.

Евродепутатът Атидже Вели посрещна  посетителската група от 22 дами в Европейския парламент. По време на посещението гостите имаха възможността да се запознаят с организацията, правомощията и с работата на европейските институции. Присъстваха на лекция за историята и функционирането на Европейския съюз.

Разказвайки за дейностите и отговорностите си като член на Европейския парламент, акцентирах върху това,че прехода към устойчиво селско стопанство заема централно място в Европейския зелен пакт. Основни части на пакта са Стратегията „От фермата до трапезата“, Стратегията на ЕС за „Биологичното разнообразие за 2030“ и „Плана за действие за увеличаване на биологичното производство, заяви Атидже Вели.

Евродепутатът от „Обнови Европа“ подчерта, че ще продължи да работи върху мерки за подпомагане на земеделците в този труден момент. Такава мярка бе гласуванае по спешна процедура днес - „Извънредно временно подпомагане от ЕЗФРСР в отговор на последиците от руското нашествие в Украйна“.

Гостите бяха запознати и с напредъка в работата ни в специалната група „Гарантиране на продоволствена сигурност“ скоро ще публикуваме и предложенията за конкретните мерки и действия, които сме разработили, каза още Вели.

„Подчертах и равнопоставеността между половете. За съжаление Европа все още не може да достигне пълно равенство между половете, но като представител от ДПС ние винаги сме подкрепяли и ще продължим да подкрепяме постигането на равенство между половете. Разликата в заплащането между половете е около 14% и в тази връзка запознах групата с предложението за прозрачност в заплащането и механизми за контрол на прилагането в ресора на комисията по заетостта и социални въпроси, по който работих активно.“, изтъкна Атидже Вели.

 

 

 

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност