dps 11

Европарламент

Еврокомисар Вархеи благодари на ДПС за смело решение

"Благодаря на ДПС за обявяването в парламента на историческо решение за Европа и за Северна Македония, полагащо пътя към разрешаване на преговорите със Северна Македония в спешен порядък, така че Европа да продължи напред". Това написа еврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи.

Постът му беше в отговор на туит на председателя на АЛДЕ Илхан кючюк по темата Северна Македония.

"Моята партия, ДПС, взе смелото решение да поиска бърза парламентарна процедура за вдигане веднага на българското вето на Северна Македония и отблокиране на интеграцията й в ЕС", написа Илхан Кючюк минути след като председателят на ДПС обяви важна новина за Френското предложение за Северна Македония.

"Внесохме предложение за решение на НС, което да одобри предложение от френското председателство, проект на преговорна рамка, за членството в ЕС на Северна Македония и Албания", заяви Карадайъ.

"Министрите, чиято оставка, преди малко приехме, не направиха нищо в тази насока. Те се опитаха да пречат на този процес като непрекъснато в Брюксел говориха едно, а в България - обратното", допълни Карадайъ.

"Европейското бъдеще на страните от Балканите трябва да е неотменим приоритет на България. По време на френското председателство в ЕС се достигна до качествен нов етап за страните от Западните Балкани. Затова и ние свършихме онова необходимо условие, че да има внесено предложение в НС, за да се произнесе", обясни Карадайъ.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност