Европарламент

Група от България посети ЕП по покана на Илхан Кючюк

Евродепутатът Илхан Кючюк бе домакин на посетителска група от България в Европейския парламент. Сред участниците бяха членове и симпатизанти на ДПС , както и  ученици от Кърджали и Севлиево, поканени във връзка с Европейската година на младежта - 2022г.,

По време на посещението гостите се запознаха с дейността и организацията на работа на Европейския парламент, както и с акцентите в работата на Илхан Кючюк в комисиите по външни работи и по правни въпроси. Той запозна участниците с актуалната политическа обстановка в Европа.

По думите му геополитическият интерес на ЕС е да бъде заедно, така Русия няма да може да разделя Европа.

„Европа върви напред и търпи своето развитие в продължение на годините. Задълбочава се вътре, в рамките на 27-е държави, но и поглежда навън – към Западните Балкани и страните от източното партньорство. Днес пред нас стои много важно решение дали Албания и Северна Македония да стартират преговорния процес. През очите на младия човек от Западните Балкани, ЕС е перспектива, така както за нас преди 15 години членството в ЕС беше изключително важна стъпка.“, заяви Кючюк.

Разказвайки за дейностите и задълженията си като член на Европейския парламент, Илхан Кючюк подчерта, че ЕС е основан на базата на конкуренцията в добрия смисъл. Той подчерта, че в рамките на Европа политика се прави по два индикатора – страхът и надеждата. Европа е видяла е войната и опустошението и сега не иска да върви към страха,  а към надеждата. Да дава перспектива и възможности. ЕС е една сложна машина, която трябва да знаеш как да я сглобиш, за да работи ефективно.

Като част от програмата на групата от България бе и посещение на забележителностите в Брюксел, сред които и един от най-емблематичните монументи на белгийската столица – Атомиум.

20220621 Група от България посети ЕП по покана на Илхан Кючюк 1

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност