Европарламент

Искра Михайлова: Нуждаем се от действителен екшън план за постигане на висок процент енергийна ефективност на европейския сграден фонд

Нуждаем се от действителен екшън план за постигане на висок процент енергийна ефективност на европейския сграден фонд. Това заяви евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Искра Михайлова, зам.-председател на групата "Обнови Европа" в Европарламента, по време на събитие, посветено на официалното честване на 60-та годишнина на Асоциацията „Еврогипс“.

Михайлова бе сред панелистите заедно с Янеш Поточник, бивш еврокомисар на екологията и Адриан Джойс, генерален секретар на Европейския алианс на компаниите за енергийна ефективност на сградите.

По време на дискусията на тема „Да построим Европа“ Искра Михайлова акцентира върху основните въпроси, които касаят индустрията - засилване процеса на енергийна ефективност на сградите и огромната роля на процеса за постигане на европейските цели за климатична неутралност и изграждането на енергийната независимост на Европа.

Михайлова засегна и въпроса за използването на устойчиви строителни материали, спазване на изискванията за дигитализация и иновативни решения при използването на високо качествени строителни материали за постигане на синергичен ефект при реновирането на сградите и новото строителство.

Евродепутатът от ДПС отговори на въпроси на индустрията относно какви са очакванията за подобряване на съвместната дейност между Европейския парламент, Комисията и индустрията. Вярвам, че индустрията ще бъде по-гъвкава, кооперативна, дигитална и иновативна с цел да изпълним целите на Вълната за реновиране, подчерта Искра Михайлова.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност