Европарламент

Искра Михайлова и Атидже Вели на среща с кметове от България в Европейския комитет на регионите: Местните власти имат ключова роля в Плана за възстановяване и устойчивост

Евродепутатите от ДПС/"Обнови Европа" Искра Михайлова, която е заместник-председател на групата, и г-жа Атидже Вели участваха в съвместна среща с българска делегация на местните власти в Европейския комитет на регионите.

Искра Михайлова среща

В събитието се включиха и други евродепутати от България.

Целта на срещата беше да се намерят допирните точки, по които двете страни могат да си сътрудничат, както и да бъдат откроени инициативи да бъдат подкрепени, заяви г-жа Михайлова.

Тя поясни, че участниците са дискутирали предизвикателствата, пред които са изправени местните власти в днешната тежка икономическа ситуация в страната.

Обсъдена е и ролята им за успешното реализиране на Националния план за възстановяване и устойчивост. Необходим е спешен анализ и съвместна работа на правителство и местните власти за тяхното пълноценно участие в реализацията на Плана, коментира г-жа Михайлова.

От своя страна Атидже Вели акцентира, че диалогът и близкото сътрудничество с местните власти винаги е бил приоритет на ДПС, като основна предпоставка за изграждането на ефективни политики и инструменти в пряка ползва на хората.

Приканвам за активна съвместна работа между местните власти и българското правителство, заяви г-жа Вели. Само така България ще може да се възползва успешно от различните възможности, които се предлагат по Плана за възстановяване и другите европейски инструменти и само така може да се защити ефективно интересът на българските граждани и българските общини, подчерта евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа".

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност