Европарламент

Атидже Вели: Правителството не разбира проблемите на българските земеделци, искаме мисия от ЕП

Българските земеделците споделиха отчаянието си от неразбирането на проблемите им от страна на правителството и липсата на подпомагане за сектора. Това съобщи г-жа Атидже Вели, евродепутат в групата ДПД/"Обнови Европа".

Атидже Вели101

Тя посочи, че в четвъртък сутринта е имала работна среща с представители на българските животновъди в Европейския парламент.

Заедно с колегата ми Улрике Мюлер, координатор на "Обнови Европа" в Комисията по земеделие, обсъдихме задълбочаващите се проблеми в сектор животновъдство, посочи г-жа Вели.

Атидже Вели100

Тя подчерта, че за съжаление, мерките и инструментите, които бяха приети на европейско ниво, все още не са достигнали до фермерите в България. "Не може да си позволим забавяне. Секторът е пред колапс. Ние от "Обнови Европа", ще настояваме Комисията по земеделие в Европейския парламент да организира мисия до България възможно най-скоро", заяви г-жа Вели.

За парламентарната група е особено важно да се увери, че възможностите и подпомагането, които ЕС дава, стигат до нуждаещите се земеделци и че това се случва своевременно, подчерта евродепутатът.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност