Европарламент

Делегацията на ДПС в ЕП обсъди приоритети за бъдещето на Европа с Еманюел Макрон

Евродепутатите от Движението за права и свободи – Илхан Кючюк, Искра Михайлова и  Атидже Алиева – Вели участваха в срещата, която бе част от изнесено работно заседание  на „Обнови Европа“, провеждащо се тази седмица в Париж с цел да се обсъдят  стратегическите приоритети пред Групата и приоритетите на френското  председателство преди да застане начело на Съвета на ЕС в началото на следващата  година. 

Френският президент Еманюел Макрон посрещна евродепутатите от „Обнови Европа“ в  Елисейския дворец в понеделник, използвайки възможността да обсъди с делегациите в  центристката група приоритетите пред френското председателство. Той изтъкна  необходимостта от поставяне на фокус върху устойчивото развитие, ниско-въглеродните  инвестиции и свързания с това икономически преход в Европа, повишаването на  привлекателността на европейския пазар и неговата конкурентоспособност, както и нуждата  от затвърждаване на стратегическата автономност на Европейския съюз, като един от  уроците от пандемията на КОВИД-19. 

„С президента Макрон успяхме да обсъдим ситуацията в България, случващото се и  очакванията на държавите от Западните Балкани, нуждата от здравен съюз и стратегическа  автономност на ЕС, както и хоризонталните приоритети за утвърждаване на целите на  Зелената сделка, дигитализацията и иновациите. Съгласихме се, че това са приоритети с  изключително значение за Европейския съюз, неговите държави членки и региони и  подчертахме, че това са именно и приоритетите за Движението за права и свободи“.

Изнесените работни заседания на Групата „Обнови Европа“ се провеждат в особено важен  момент, почти в средата на мандата на Европейския парламент. В рамките на различните  срещи и заседания, евродепутатите ще направят равносметка на законодателната работа и  позиции до този момент и ще проведат дискусии, за да определят важните теми пред  „Обнови Европа“ за втората част от мандата. 

В резултат от обсъжданията се очаква да бъдат разработени и представени политическа  декларация на Групата, представяща политическите приоритети и цели до европейските  избори през 2024г., както и декларация на „Обнови Европа“ по отношение на Конференцията  за бъдещето на Европа, съдържаща насоки спрямо позициите, които представителите в  Конференцията ще отстояват в рамките на предстоящите й пленарни заседания.

PHOTO 2021 09 07 4jpg

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност