number17

Европарламент

Илхан Кючюк е сред избраните членове на пленарните заседания на Конференцията за бъдещето на Европа

Евродепутатът е посочен заради усърдната си работа в Комисията по външни работи на ЕП и ще отговаря по приоритетната ос „Europe in the world”

Евродепутатът Илхан Кючюк е избран да представлява групата „Обнови Европа” в пленарната секция на Конференцията за бъдещето на Европа. Спрямо големината си, всяка политическа група в ЕП има право да излъчи определен брой евродепутати, които да я представляват по време на пленарни заседания. Това е огромен успех за българския политик, защото той е сред 108-те представители, които ще вземат участие в пленарните заседания.

Дискусиите по време на заседанията ще бъдат структурирани тематично около препоръките на гражданските панели и информацията, събрана от многоезичната цифрова платформа. Платформата е единственото място, където ще се събира, анализира и публикува информация от всички свързани с Конференцията прояви.

Съпредседателят на Изпълнителния съвет на Парламента Ги Верхофстад заяви: "Конференцията ще бъде много повече от упражнение по изслушване. Тя ще бъде начин за действително участие на гражданите в очертаването на нашето общо европейско бъдеще. Основите са положени: цифрови и съвещателни демократични експерименти, които никога до сега не са били изпробвани на равнище ЕС. Ще гарантираме, че след това техните тревоги и предложения ще получат политически отговор.”

Евродепутатът Илхан Кючюк е първият български член на ЕП, който даде началото на българското участие в Конференцията за бъдещето на Европа с онлайн събитие, което се проведе на 11 май. Според него Конференцията за бъдещето на Европа е важна, защото във време на промени дава възможност на европейците да  изразят  очакванията си от Европейския съюз, за да го адаптират към бъдещето. Този разговор ще бъде воден от гражданите, от всяко кътче, с различни гледни точки. Участие в онлайн конференцията, организирана от българския политик взеха съпредседателят на Изпълнителния съвет на Парламента Ги Верхофстад и зам.-председателят на Комисията по демокрация и демография Дубравка Шуица.

Скоро Изпълнителният съвет ще определи датата за първото пленарно заседание на Конференцията. Подготовката за гражданските панели е започнала, а броят на участниците и проявите на многоезичната цифрова платформа на Конференцията нараства. 

Печат Е-мейл

footerimage21

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност