Европарламент

За провеждането на успешна политика през следващите няколко години за България е необходим по-добър синхрон между дейностите на национално и европейско ниво и активно партньорство с местните власти

Това заяви пред посетителска група от област Разград евродепутатът от Движението за Права и свободи/Обнови Европа, Искра Михайлова. 

По време на двудневното посещение участниците от Разградска област имаха възможността да се запознаят с функционирането на Европейския съюз, с работата на Европейския парламент, да разгледат Брюксел и да се срещнат с представителите на Движението за права и свободи. 

Говорейки за работата на парламентарната група „Обнови Европа“, част от която е Движението за права и свободи, Искра Михайлова отбеляза, че „Делегацията на ДПС е една от традиционно силните, предвидими и уважавани делегации, защото се отличаваме с това, че няма разлика между нашите декларации и действия тук в Брюксел и в България“. 

Евродепутатът добави, че именно заради авторитета на ДПС както в “Обнови Европа”, така и в Европейския парламент, и заради доверието към неговите представители е имала възможността да бъде избрана за заместник-председател на група „Обнови Европа“ с най-голям брой гласове, а от тази седмица - и за заместник-председател на тематичен форум по инвестиционна политика в рамките на парламентарната група. 

„Една от важните дискусии, която ни предстои е тази за многогодишната финансова рамка и аз изпитвам известни притеснения относно позицията на българското правителство да продължаваме по стария начин. Разпределянето на средства по европейски програми само по себе си вече не е достатъчно. Предстои ни критична година, през която за България ще е важно да търсим нови партньорства и помощта на местните власти, за да идентифицираме правилно нуждите от финансиране и да работим активно и синхронизирано, както на европейско, така и национално равнище, за да получим адекватна подкрепа“, подчерта Искра Михайлова.

Pic2 razgrad

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност