Европарламент

Група от ДПС Шумен в Европейския парламент по покана на евродепутата Атидже Алиева-Вели

Публикувано: .

Група от Шумен посети Европейския парламент и взе участие в представяне на работата и политиките на европейските институции по покана на евродепутата Атидже Алиева-Вели. Групата посети още и културни и научни забележителности в „столицата на Европа“ - Брюксел.

По време на посещението на гостите, бе представена също така работата на парламентарната група „Обнови Европа“ и евродепутатите на Движението за права и свободи в нея. „Групата си поставя амбициозни цели, като същевременно осъзнава, че компромисите ще бъдат ключът за успешна работа и отговаряне на очакванията на избирателите. Представителите на Движението за права и свободи са се доказали като стабилен и надежден партньор в групата на либералите с категорично про-европейска ориентация, водещ последователна политика и отстояващ европейските ценности“, заяви пред посетителите Алиева-Вели.

Като член на Комисията по Заетост и социални въпроси и Комисията по Земеделие и развитие на селските региони, Атидже Алиева-Вели сподели основните теми, по които работи, които са от изключителна важност за България. В частност, тя информира гостите за преговорите по предложението за изменение на Регламент за Координация на системите са социална сигурност и работата й по пакета за реформа на Общата селскостопанска политика 2021-2027. Алиева-Вели сподели, че ще работи за гарантирането на плавен преход към новата земеделска програма и подчерта, че в ЕС има над осем милиона земеделски производители, които генерират значителен дял от брутния вътрешен продукт на страната и следва да бъдат подкрепяни. В допълнение, тя заяви, че модернизацията на земеделието, подкрепата за младите фермери, развитието на биоземеделието и биоикономиката са сред основните й приоритети.

„В основата на своята работа представителите на Движението за права и свободи поставят постоянния диалог със своите избиратели и насърчаването на активното им участие в изготвянето на националните и европейски политики“, подчерта българският евродепутат. В допълнение, тя изтъкна, че делегацията на ДПС ще следи важните за България теми като модерно земеделие, кръгова икономика, дигитализация, транспорт и развитие на селските региони.

Image 1

atidzhe

Печат

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност