Европарламент

Група от ДПС Търговище посети Европейския парламент по покана на евродепутата Искра Михайлова

Публикувано: .

Група от Търговище посети Брюксел от 11 до 13 септември 2019г.  По време на посещението си в Европейския парламент, групата се запозна с работата на европейските институции и политиките на ЕС, ролята на парламента и начинът му на работа.

Разказвайки за новосъздадената група „Обнови Европа“, Искра Михайлова, която бе избрана за заместник-председател на парламентарната групата през юни с най-голям брой гласове, подчерта, че доверието към делегацията на ДПС се дължи както на работата на нейните представители в европарламента, така и на престижа на партията на международно ниво. “ДПС е част от групата на либералите откакто България има представители в ЕП. Ние имаме ясни принципи, ясни позиции и политика, диалогичен партньор сме и никога не сме се разминавали в позициите си тук, в Брюксел и в България.“, допълни тя. 

Участниците в посещението обсъдиха и важните събития от дневния ред на ЕС, свързани с номинациите и избора на нови членове на Комисията, както и работата на евродепутатите от Движението за права и свободи в сферата на енергетиката и иновациите, земеделието и транспорта.

Като част от програмата си, групата посети и културни и научни забележителности на Брюксел.

2

3

Печат

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност