Европарламент

Евродепутатът Илхан Кючюк към Урсула фон дер Лайен: Днес имаме не просто Съюз на различни скорости, а Съюз на различни стандарти

Публикувано: .

 Урсула фон дер Лайен представи своите политически приоритети, ако бъде избрана за председател на Комисията, пред евродепутатите в Страсбург тази сутрин. Участие в дебата взе и евродепутата на ДПС/Обнови Европа Илхан Кючюк:

Г-жо фон дер Лайен,

 Определено ЕС има нужда от промяна. Това беше посланието и на европейските граждани на последните избори. Повече от ясно е, че те харесват ЕС, но не го одобряват в този му вид. Искат да го видят реформиран, ефективен и работещ за тях.

 Задълбочаването на вътрешната интеграция е от съществено значение, но тя не трябва да става за сметка на разширяването на Съюза. Интеграцията на държавите от Балканите е ключов въпрос за бъдещето на ЕС. Напоследък се  вижда, че за тях, Балканите, се говори, като зона на сигурност, но не и като част от Европа. Отсъствието на бъдещ комисар по разширяването ще бъде недвусмислен знак, че регионът е изоставен.

 Днес имаме не просто Съюз на различни скорости, а Съюз на различни стандарти - при храните, при международния транспорт, при техниката. Едни са в Шенген, а за другите се прилага неефективен механизъм за сътрудничество и проверка.

 Въпросът ми е: Какво конкретно ще направите по тези въпроси? От отиващата си Комисия чухме много обещания, но без конкретни резултати.

 Приключвайки. Много е важно да приключат преговорите по МФФ през 2020, за да започне изпълнението на програмите в началото на 2021 г.

Печат

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност