Европарламент

45 дами от Кърджали и Хасково посетиха ЕП по покана на Неджми Али

Публикувано: .

Как функционира Европейският парламент – това видяха на място в Брюксел симпатизанти на ДПС от области Кърджали и Хасково, които посетиха столицата на Европа между 3 и 5 април по покана на евродепутата от ДПС/АЛДЕ Неджми Али.

По време на работната част на посещението си, дамите имаха рядката възможност да присъстват на така нареченото мини Пленарно заседание на Европарламента, което се провежда четири пъти годишно в Брюксел, за разлика от дванайсетте традиционни сесии в Страсбург. По време на визитата си в Пленарна зала дамите наблюдаваха на живо дискусиите на евродепутатите относно мерките за съчетаване на работата и семейния живот, в присъствието на европейската комисарка от Белгия Мариан Тейсен. Неджми Али придружи дамите в Пленарна зала, след което изнесе пред тях презентация за своята дейност. Той ги запозна със своята работа в Комисиите по бюджети, бюджетен контрол, и външни работи, както и с дейността си в Съвместния парламентарен комитет ЕС-Турция. Пояснена бе концепцията за следващата многогодишна финансова рамка (2021-2027 г.). Гостите с интерес изслушаха анализа на Неджми Али за икономическата ситуация в Европа и България. Евродепутатът запозна групата накратко и с цялостната си дейност през изминалия мандат.

Освен че се запознаха с работата и функциите на Европейския парламент, както по време на семинарната част, така и по време на официалната работна вечеря, представителките на области Кърджали и Хасково поставиха редица въпроси относно политическата ситуация в България и в Европейския съюз.

В рамките на визитата си, активистките на женските дружества на ДПС посетиха и Дома на Европейската история – музей на Европарламента, посветен на историята на Стария континент като цяло, както и на еволюцията на самата институция.

Освен работната част на посещението, групата имаше възможността да разгледа и забележителностите на Брюксел, като централния площад Гран Плас и Атомиума.

IMG 20190404 103434196

Печат

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност