Европарламент

ЕВРОДЕПУТАТЪТ ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА ПОСРЕЩНА АКТИВИСТИ НА ДПС ОТ ОБЛАСТИТЕ СИЛИСТРА И ПЛЕВЕН В БРЮКСЕЛ

Активисти на женските и младежките организации на ДПС от областите Силистра и Плевен, и журналисти от плевенски медии посетиха Брюксел по покана на евродепутата и зам.-председател на ДПС Филиз Хюсменова. Сред гостите бяха депутатът в 44-то Народно събрание от Плевенски избирателен район Велислава Кръстева, кметът на с. Звенимир, общ. Главиница - Тезджан Юмер, общински съветници от община Дулово, дългогодишни членове на партията от общините Силистра, Плевен, Главиница и Дулово.

Те имаха възможност да се запознаят с работата на най-голямата европейска институция преди едно от най-важните събития за Европейския съюз - изборите за Европейски парламент. Журналистите посетиха пресцентъра на Европарламента и придобиха лични впечатления от ритъма му на работа. Според Хюсменова предстоящите избори бележат политическия живот и дневен ред във всички европейски страни. Те са толкова съществени, защото Европа, а и България са изправени пред предизвикателства, чиито сложни отговори ще дават новия Европейски парламент и новата Европейска комисия, каза тя.

Хюсменова обсъди с гостите си бъдещето на Европейския съюз и основния въпрос - остава ли ЕС обединен и все така солидарен, продължава ли да се развива върху ценностите, които го създадоха, или ще имаме Европа на популизма, на национализма и протекционизма.
Евродепутатът и ръководител на делегацията на ДПС в Европейския парламент Филиз Хюсменова даде висока оценка за работата на евродепутатите от ДПС: „Ние, вашите представители, си свършихме добре работата тук в Европейския парламент. Постигнахме това, което нашата партия не е реализирала досега на европейско ниво”. Тя подкрепи думите си, изброявайки позициите, които заемат представителите на ДПС. „Работихме със знания, с натрупан опит, и най-важното, работихме със съзнанието за отговорността ни пред всички членове и симпатизанти на ДПС, които са ни изпратили тук”, обобщи Хюсменова.

DSC 1310

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност