slogan21

Европарламент

ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА ПОДКРЕПИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА В МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА ЧОВЕШКА СОЛИДАРНОСТ

В Международния ден за човешка солидарност - 20 декември, зам. – председателят на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова подкрепи възрастните хора в село Нивянин, община Борован, област Враца.  Тя ги зарадва с дарение на телевизор и информационни материали за пенсионерския им клуб.

Дарението и нейното послание беше предадено от координатора на Европейския информационен център на евродепутата във Враца - Миглена Иванова. Тя информира хората за провежданата от Хюсменова кампания в малките населени места „Европейска сигурност за възрастните хора”.

Социалните проблеми в обществото се решават основно със солидарност – от държавата към нуждаещите се, от обществото към отделния човек и от всеки към ближния си, се посочва в поздравителния адрес от Филиз Хюсменова. Според нея, основната идея на Международния ден за човешка солидарност е да се насочи вниманието към хората в неравностойно социалното положение и към проблеми като глада, епидемиите, неравноправното разпределение на ресурсите.

На събитието, съчетало и коледно настроение, присъстваха и кметът на с. Нивянин, избран с листата на ДПС – Николай Христов, кметът на община Борован, също от ДПС – инж. Десислава Тодорова, областният председател на ДПС Враца – Борислав Банчев, както и кметовете на селата Сираково и Добролево в община Борован.

Международният ден за човешка солидарност започва да се отбелязва за първи път през 2006 г., по решение на Общото събрание на ООН.

IMG 0720

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност