Европарламент

АКТИВИСТИ НА ДПС ОТ ПЛОВДИВ И АСЕНОВГРАД БЯХА В БРЮКСЕЛ ПО ПОКАНА НА ЕВРОДЕПУТАТА ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА

Публикувано: .

Активисти на ДПС от Общинския съвет и от младежката организация на партията в Пловдив посетиха Европейския парламент по покана на евродепутата и зам.-председател на ДПС Филиз Хюсменова. Сред тях бяха също местни председатели на ДПС от община Асеновград и членове на партията. При гостуването си в Брюксел от 24 до 26 септември, гостите имаха възможност да се запознаят с работата на евродепутатите.

От специална презентация те научиха за комисиите в Европарламента, включително и тези, в който работи евродепутатът Филиз Хюсменова – Комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, Комисия по вътрешен пазар и защита на потребителите, и Комисия по равенство на половете.  

На гостите бяха разяснени правилата за функциониране на Европарламента,  процесите на взимане на решения. Те се убедиха, че решенията, които се вземат в евроинституциите имат пряко отражение върху европейските граждани. Беше представена  основна информация за политическите групи, в които членуват евродепутатите, както и за актуалните събития от дневния ред на групата на Алианса на либералите и демократите за Европа, към която принадлежи делегацията на ДПС в Европарламента.

IMG 9fdf91971661e4919bb4f0c9e2084117 V

Печат

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност