slogan21

Европарламент

Евродепутатът Илхан Кючюк участва в шествието „Да спрем Брекзит“, което се провежда в Брюксел

По време на заседанието на Европейския съвет, който започна днес в Брюксел се проведе шествие „Да спрем Брекзит“, в което евродепутата на ДПС Илхан Кючюк взе участие.

Пред стотиците включили се в инициативата, която призовава към второ гласуване за напускането на ЕС от Великобритания, Илхан Кючюк зави, че Брекзит все още не е завършен процес и борбата за гарантиране на правата на гражданите трябва да продължи:

„Каквото започва с демокрация, трябва да свърши с демокрация! Правителството на Обединеното кралство все още не знае какво иска и версията на Брекзит, която прекарват ще ощети британския народ. Демокрацията не спря на 23 юни 2016 г. Най-накрая имаме истински дебат, който не успя да се състои преди референдума. Хората знаят повече за цената, която ще платят. Ето защо, те са тези, които трябва да имат финалната дума.“, заяви Кючюк в своето изказване.

Анти-Брекзит привържениците бяха пред сградата, в която по същото време се провежда Европейския съвет, за да отбележат втората годишнина от референдума за раздяла с Евросъюза. Те настояваха за повторен вот дали да бъде одобрена или не финалната сделка, която премиерът Тереза Мей постигне с ЕС.

Припомняме, че евродепутата Илхан Кючюк от доста време работи по темата, като преди време инициира и онлайн платформата „Ти и Брекзит“, която има за цел да информира българските граждани, живеещи във Великобритания, относно трудовите си и образователни права след Брекзит.

IMG 20180628 131111 resized 20180628 015535291

IMG 20180628 131728 resized 20180628 015534146

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност