slogan21

Европарламент

ЕВРОДЕПУТАТЪТ ИЛХАН КЮЧЮК ПРЕД ЛЯТНАТА АКАДЕМИЯ НА АЛДЕ: ЕВРОПА НЕ Е В ПЕТ СЦЕНАРИЯ, А В МЛАДИТЕ ХОРА, КОИТО ИМАМЕ

За трета поредна година евродепутата на ДПС Илхан Кючюк взе участие в лятната академия на АЛДЕ, която се провежда в Европейския парламент. Специално за семинара в Брюксел пристигнаха и трима представители на Младежко ДПС. Кючюк обсъди с участниците бъдещето на Европа и предизвикателствата, пред които ЕС е изправен.

„Миналата година Европейският съюз отбеляза 60-та годишнина от учредяването на Римският договор, който създаде Европейската икономическа общност. Разбира се, че има основание да се празнува основата на този политически проект, защото благодарение на него Европа е толкова дълго мирна и демократична. В годините след края на Студената война ЕС успя успешно да интегрира 11 бивши комунистически страни, но в днешно време за мнозина това са минали постижения.

Съюзът е в дълбока екзистенциална криза и неговото бъдеще е поставено под въпрос. Симптомите са навсякъде: Брекзит, възход на популизма и разделение в решаването на бежанската кризи, младежка безработица и т.н. Всичко това хвърля черна сянка върху европейския проект и това ни задължава да действаме сега.“, заяви Кючюк в своето слово.

Според него бъдещето на Европа е в младите хора, които искат да живеят в обединен ЕС, където всеки един гражданин е равен и гласа му се чува:

„Според мен бъдещето на ЕС е в тази зала и ще ви кажа защо мисля така. Защото вие сте поколението, което е израснало под мотото "обединени в многообразието", а не като вашите майки и бащи, които са израснали в атмосфера на омраза, войни и разделение. Вие сте поколението, което има потенциал да донесе реална промяна и да даде дългосрочна визия за европейския проект.“

20180628 ALDE summer Academy 1

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност