Европарламент

Евродепутатът Неджми Али на среща с младшите посланици на „Славейков“

Младшите посланици на Европейския парламент към СУ „Петко Рачов Славейков” - гр. Кърджали посрещнаха на своя територия висок гост – г-н Неджми Али, евродепутат от партия АЛДЕ в ЕП. След приятелското посрещане проведоха приятна и ползотворна среща – разговор в специализирания кабинет по история на училището.

Основните теми, по които се проведоха дискусии по време на срещата, засягаха всички елементи, свързани с работата на един евродепутат.

След  като запозна младшите посланици със своята дейност в Комисията по бюджети и Комисията по бюджетен контрол в ЕП, г-н Али започна да отговаря на зададените му въпроси.

На първата престрашила се да зададе въпрос ученичка Анелия от 10“б“ клас „Как се чува гласът на България в ЕП?“, г-н Али отговори, че държавата ни е солидно представена и „много силно се чува гласът ни“. Единадесетокласникът Джан попита „Какво харесвате най-много в своята работа?“. Последва отговорът: „Ежедневното предизвикателство“. Г-н Али има над 120 доклади по различни теми, което го поставя на четвърто място сред 751 депутати.

Десетокласникът Николай се поинтересува как протича един ден в Брюксел и разбра, че работният ден на евродепутата започва в 9.00 и завършва в 19.00 часа.

Преслава от 9“в“ попита „Как ще се възползва България от европредседателството?“ и получи оптимистичния отговор, че „определено ще бъдем по-видими“. Атанас от 10“г“ се поинтересува от отношенията между  българските евродепутати и се зарадва на отговора, че „единни сме зад националните каузи, независимо от партийните предпочитания“. Теодора от 9“в“ зададе актуалния въпрос за Брекзит, а председателят на Ученическия парламент Стамен от 11“а“  попита за най-положителното за България след 10 години членство в ЕС. Безспорно за евродепутата г-н Неджми Али това е мирът.

Адвие от 10“г“ зададе въпроса: „Като член на делегацията ЕС –Турция какво очаквате от срещата на 26.03. във Варна?“. Отговорът е „България да спечели“.

 Александра от 11“а“ се поинтересува „Какво е Европа за вас?“. Г-н Али отговори: „За мен Европа е свобода, достойнство, равноправие между всички граждани. Равен шанс за развитие на всеки един европейски гражданин. Надежда за един по-добър живот, едно по-добро утре. Вярата ми е в младите хора, защото всичко това заедно с тях ще го реализираме.“

В заключение г-н Али изрази своето възхищение от материалната база на СУ „П.Р.Славейков”, от възможностите, които получават младите хора да се развиват, да постигат и да се доказват, което според него вдъхва още повече самочувствие, че сме европейци.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност