Мустафа Карадайъ: Ние сме ДПС - силата на заедността!

МУСТАФА КАРАДАЙЪ,
председател на ДПС

Скъпи приятели,

На днешния ден преди 32 години ние казахме НЕ на реваншизма, омразата и разделението.
Избрахме пътя на заедността, на демокрацията, на толерантността.

Изрекохме на глас мечтата си да бъдем равноправни граждани на България, Европа и света. Мечта и на бащите ни, които платиха много висока цена за нея – някои с живота и свободата си, други със здравето си.

Преди 32 години заявихме, че мястото на България е в НАТО и в Европейския съюз. Всеотдайно работихме за това и при управленията с участие на ДПС го постигнахме.

Преди 32 години обещахме да бъдем пазители на мира, правата и свободите, на човешкото достойнство и честта. Нито за миг не отстъпихме от тази своя кауза. И днес сме гарант за спазването на Конституцията и законите в страната, правото на всеки гражданин да се чувства сигурен в дома си и в страната си!

Днес, ние посрещаме рождения си ден със самочувствието, че в най-трудните за България моменти именно нашата отговорност и експертиза дават верните решения, а опитът ни се цени високо в Европа.

Ние не се плашим от трудностите, защото винаги, когато е било най-трудно, на ход е било ДПС. Натрупахме опит, имаме талантливи и образовани млади политици, достойни наследници на основателите на ДПС и на заветите на предците ни.

Създателят на ДПС, почетният председател д-р Ахмед Доган, ни предаде най-важния урок - силата на заедността. И днес, съчетаващи в себе си мъдростта на опита и енергията на младостта, имаме самочувствието да кажем: Ние сме ДПС - силата на заедността!

Честит празник!
Бъдете смели в мечтите си, силни в единството си и постоянни във вярата си. Заедно можем да се справим с всички трудности и изпитания.

Печат

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност