Мустафа Карадайъ: Има решения, дори за намаляване на цената на тока, но по законен начин

"Вчерашното решение на Народното събрание е взето в нарушение на Конституцията и Правилника за организация на дейността на Народното събрание, за което ние от ДПС предупредихме. С днешния акт се прави опит да се санира този незаконен акт от вчера. Чрез редакция. Посочихме и конкретно решение на Конституционния съд на Р България от тази година." Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на брифинг в Народното събрание. Според ДПС проблемът с растящите цени на ел.енергията на регулирания и свободния пазар трябва да се реши, но със законни средства. Такива решения има, дори и да се мисли за намаляване на цената на тока за битовите потребители, но по законен начин", каза още Карадайъ.

Той уточни, че не е справедливо българските граждани, които не ползват услугите на топлофикациите да плащат парното на ползвателите. Според ДПС във взетото решение има и лобистки интереси на ВЕИ. "Наблюдаваме продължение с главно П на порочните практики на ГЕРБ от последните 12 години, а промяната с главно П е към по-лошо", подчерта още Карадайъ. Той уточни, че продължават промяната от лошо към по-лошо. "Надяваме се Народното събрание да влезе в духа на парламентаризма и да се спазват Конституцията законите на страната и във всичките си действия народните представители да се ръководим от интересите на народа", каза още Карадайъ. На въпрос дали може да се предприеме жалба в Конституционния съд, Карадайъ отговори: "Всякакви мерки могат да се предприемат, включително и жалба в Конституционния съд".

Печат

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност