Йордан Цонев: Движението за права и свободи е и ще бъде двигателят на всички ключови за България решения

ЙОРДАН ЦОНЕВ, зам.-председател на ДПС и зам.-председател на ПГ на ДПС

Изминалата драматична за света, Европа и България седмица отново показа, че ДПС има адекватни позиции по важните за страната теми. Позиции, които са в пълен синхрон с позициите на нашите натовски и европейски партньори.

Ще дадем само два примера за това.

В деня, в който започна войната в Украйна, управляващата коалиция потъна в идеологическите си разногласия и беше напът да лиши България от единна, ясна и категорична позиция, осъждаща военната агресия на Русия срещу Украйна. Както и адекватният отговор като санкции на нашите съюзници, който ние трябваше да подкрепим.

След намесата на ДПС българският парламент успя да приеме това решение и българският министър-председател замина за общата среща на върха в Брюксел с тази позиция.

Вторият пример. При обсъждането на санкциите срещу Русия ЕС настоя всички държави – членки да преразгледат всяко едно решение за даване на гражданство или статут на постоянно пребиваващ на руски граждани. Да припомним, че ДПС още от януари насам излезе със своя законодателна инициатива, внесена в НС, с която се задължават компетентните органи да извършат пълна ревизия на всеки един отделен случай на издаден такъв паспорт. Нашият законопроект бе отхвърлен от управляващото мнозинство.

За второто четене на законопроекта ние сме внесли същите текстове и очакваме мнозинството в НС да се съобрази с волята на европейските ни партньори!

Припомняме тези примери защото обществото трябва да знае, че във всички ключови за България решения ДПС винаги е имало вярната за страната ни позиция. И нещо повече, било е и ще бъде двигателят на тези решения.

Печат

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност