Халил Летифов: ДПС няма да присъства в зала следващата седмица, докато не се опровергаят съмненията за присъствие на карантинирани депутати

ДПС няма да присъства в зала следващата седмица, докато не се опровергаят съмненията за присъствие на карантинирани депутати. Това каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Халил Летифов по време на брифинг в Народното събрание.

„Искаме пред вас да обявим, че предвид безредиците, които се случиха днес в пленарна зала, предвид нарушаването на правилника и на Конституцията и предвид това, че остана съмнение, че в залата са присъствали лица със съмнение, че са носители или са карантирани, очакваме от министъра на здравеопазването да информира както народното представителство, така и обществеността, има ли такива основателни съмнения. Докато получим тази информация, ние няма да присъстваме следващата седмица в пленарна зала. Ние няма да присъстваме следващата седмица в пленарна зала, докато не се опровергаят тези съмнения и докато не стане ясно, че ние не сме заплаха за здравето и живота на хората, на нашите близки. Другата седмица ние няма да участваме в работата на Народното събрание освен ако няма някаква извънредна ситуация, която да налага това“, каза още Халил Летифов. Той уточни, че така или иначе ДПС са в зала в много редуциран състав.

Зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид обяви, че аргумент за напускането на парламента не е само съмнението за осигуряване на кворум с карантинирани или заразени лица.

"Днес всички станахме свидетели на тоталното потъпкване на Конституцията, Правилника за организация и дейността на Народното събрание и законите на страната. Когато Конституцията и законите са стъпкани, на ход е диктатурата. Всички видяхте как беше осигурен кворум. Колкото до предложението ни, с което се опитахме да спрем срок по чл. 40 от Закона за политическите партии, което беше тотално отхвърлено само защото се касае за партийни мероприятия на ДПС, искаме да напомним за исторически факти. В близкото и далечно минало, където всяка диктатура е започвала с посегателство върху определени политически субекти", допълни още Хамид Хамид.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност