Събития

Мустафа Карадайъ: С нашата сила да заемем достойното си място в обществено-политическия живот в страната

„За мен е огромна чест да бъда тук сред вас по повод Международния ден на майчиния език. За съжаление тази вечер сред нас не виждам представители на държавната власт. Какво трябва да направим, за да бъдат и те сред нас? Отговорът е много лесен: Да влезем в управлението на страната!”. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на празничния концерт в Кърджали по повод Международния ден на майчиния език – 21 февруари.

Той подчерта, че представителите на Движението за права и свободи 21 години отбелязват Деня на майчиния език, а досега нито един представител на държавните институции не уважил значимия празник. „Значи, за да бъдат те тук, ние трябва да бъдем в изпълнителната власт, за да можем да решаваме нашите проблеми и да градим по-добро бъдеще за нашите деца в нашата Родина.

А как ще стане това? С нашата сила, да заемем достойното си място в обществено - политическия живот в страната, Нашата сила е в нашето единство и в нашата заедност”, заяви Мустафа Карадайъ.

С празничен концерт, общините Ардино, Кърджали, Кирково, Крумовград, Момчилград, Джебел и Черноочене отбелязаха 21 февруари - Международен ден на майчиния език. Честването уважиха още зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис, вицеконсулът на Република Турция в Пловдив Гюлджан Юкчюн, членът на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула, областният председател на ДПС инж. Изет Шабан, народните представители от ДПС Адлен Шевкед и Ерол Мехмед, кметове на общини, представители на всички структури на ДПС в областта и граждани.

В богатата празнична концертна програма със стихове, танци, скечове и музикални изпълнения се включиха всички седем общини от областта. Организатор на проявата бе Областният съвет на ДПС.

Тържества по случай Международния ден на майчиния език бяха организирани от ДПС и във Венец, Пловдив, Долни Чифлик, Пазарджик, Бургас, Разград, Шумен, Варна и Русе.

IMG 6597


IMG 6598

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност