Събития

Мустафа Карадайъ от Борино: Вярвам в единството и силата на боринчани, и че заедно и единни ще продължим и напред

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ присъства на официалното откриване на традиционния празник на община Борино, който се провежда под патронажа на кмета Мустафа Караахмед.

Мустафа Карадайъ поздрави боринци и поднесе специалните поздрави от почетения председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

„Областният управител каза, че няма нищо по-добро от единението, защото разединението не води до нищо добро. Много е добре това да се говори в Смолянска област, но това нещо добре би било да се говори и в София. Преди два месеца минаха европейски избори, дълбок поклон родопчани, вие сте нашата гордост и го доказахте на изборите. Но след изборите видяхме Европа какъв пример ни дава – не допусна националисти, популисти, радикалисти да участват нито в разпределението на постовете в Европейската комисия, нито в разпределението на комисиите в Европейския парламент. И това е правилното. Европа го прави, защото защитава своите ценности и мото: Единни в многообразието. Но в нашата страна виждаме нещо друго. В централната изпълнителна власт участват хора, които Съвета на Европа оценява като фашисти. Те сеят омраза, разделение, ксенофобия. Освен тях, и ГЕРБ, и БСП сведоха до минимум своята чувствителност, когато се лее ксенофобия и омраза от трибуната на Народното събрание. С това трябва да се преборим в нашата страна, за да може освен инфруктурата в малките общини, трябва да направим така че да създадем поминък за да не обезлюдява Борино, Родопите, България, каза Карадайъ.

Той подчерта, че от 2 години ДПС има ясна програма за ускорено догонващо икономическо развитие на страната. "За съжаление, обаче сме сами, дори няма опити за диалог за дефиниране на приоритетите на страната, което е голям проблем за държавата и за бъдещето на нашите деца. Затова от тази трибуна трябва да кажем, че с управлението на местно и централно ниво трябва да бъдат ангажирани компетентни и отговорни хора, а не хора изпълнени с омраза. Заедно трябва да го преборим това в нашата Родина“, заяви Карадаъ.

Лидерът на ДПС отбеляза, че за Борино има още много неща, които да се реализират – като една част предстои да се направят, а други са в проект. „Вярвам в единството и силата на боринчани, и че заедно и единни ще продължим и напред да правим това, което трябва“, заключи Мустафа Карадайъ.

На откриването на празника на общината присъстваха още зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, евродепутатът и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк, евродепутатът Атидже Алиева-Вели, народните представители Хайри Садъков, Сергей Кичиков, Елхан Кълков, Адлен Шевкед, Ерол Мехмед, Имрен Мехмедова, Танер Али, Ихсан Хаккъ, д-р Хасан Адемов и Севим Али, областните председатели на ДПС Смолян, Кърджали и Благоевград - Салих Аршински, Изет Шабан и Ведат Хюсеин, Неджми Али-бивш евродепутат, общински кметове на ДПС, общински и местни председатели и жители и гости на общината.

67749587 2344274405656921 7973340028900212736 n

Печат

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност