Събития

По идея на д-р Доган ДПС подари камера за изкуствено зрение на певеца Орхан Мурад

Устройство за изкуствено зрение подари лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на певеца Орхан Мурад от името на цялата партия. Това стана вчера по време на представянето на кандидатите на движението за предстоящите избори за ЕП.

"Виждам господин Орхан Мурад сред нас. Бих искал да го поканя. По идея на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган искам да направим един скромен подарък на г-н Мурад. Това е едно устройство за изкуствено зрение. Представлява лека смарт камера, която моментално разчита на глас текст от всякакви повърхности, разпознава и лица. Чете всякакъв текст - книги, етикети и продукти, идентифицира продукти, кредитни карти, банкноти и др. Да сте жив и здрав. Пожелаваме ви много успехи. Бъдете себе си и нека дълги години да ни радвате с това, което правите", заяви Карадайъ от трибуната.

"Нашият лидер винаги обича да изненадва. Аз съм много развълнуван. Чувал съм за това устройство, но то все още е една мечта за незрящите в България. Щастлив и горд съм, че благодарение на г-н Доган го притежавам. Много съм щастлив, че ще мога да се самообслужвам благодарение на него. Желая успех на предизборната листа на ДПС", отвърна Орхан Мурад.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност