Събития

Мустафа Карадайъ: Ние залагаме на младите!

ДПС представи кандидатите си за евродепутати. Водач на листата е председателят на партията Мустафа Карадайъ, следван от народният представител Делян Пеевски и евродепутатите Илхан Кючюк и Искра Михайлова. На пета позиция е зам.-изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Атидже Алиева-Вели, шеста е Севим Мусак, а след тях се нареждат Станислав Анастасов, Сюлейман Сюлейман, Антоанета Асенова, Гюлфие Арнаудова, Петър Чобанов, Сюзан Мехмедова, Синан Пехливанов, Танер Кабилов, Сунай Якуб, Ертен Анисова и Цветан Енчев. Слоганът на ДПС за предстоящия евровот на 26 май е „Ние залагаме на младите“.


Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ подчерта, че винаги в ДПС младежите са имали глас, място за идеи и инициативи. По думите му младежкото е вградено в темелите на ДПС.

„Този модел тръгва от нашия почетен председател д-р Ахмед Доган – в младежка възраст той въстава срещу тоталитарната власт и създава младежка организация. По-късно, в зората на демокрацията, пак в младежка възраст създава ДПС“, каза още той. Карадайъ посочи, че листата на партията е най-младата, най-добрата и най-печелившата.

„Те знаят и могат, те са отговорни и активни политици не само в партията. Те могат да реформират Европейския съюз. Те са това, което националистите и популистите никога не могат да бъдат. Те са и експерти, и дипломати, и политици, и основни носители на европейските ценности. Те ще бъдат основни двигатели на възраждането на основополагащите идеи и ценности на ЕС. Ние залагаме на младите“, заяви той.

„Заедно ще направим Европа и по-единна. Нашата листа гарантира победа“, бе категоричен Карадайъ. 

Кандидатите на ДПС за предстоящите избори за ЕП:

 1. Мустафа Карадайъ
 2. Делян Пеевски
 3. Илхан Кючюк
 4. Искра Михайлова
 5. Атидже Алиева - Вели
 6. Севим Мусак
 7. Станислав Анастасов
 8. Сюлейман Сюлейман
 9. Антоанета Асенова
 10. Гюлфие Парушева
 11. Петър Чобанов
 12. Сюзан Мехмедова
 13. Синан Пехливанов
 14. Танер Кабилов
 15. Сунай Якуб
 16. Ертен Анисова
 17. Цветан Енчев

20190423 140744

20190423 140830

20190423 140737

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност