Събития

50 ДАМИ ОТ ОБЩИНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ НА ДПС В ОБЛАСТ ПЛЕВЕН УЧАСТВАХА В СЕМИНАР С ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА И ВЕЛИСЛАВА КРЪСТЕВА

Петдесет дами – членове на общинските организации на ДПС в област Плевен се включиха в семинара „Активни жени – адекватни решения“, проведен от зам.-председателят на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова и депутатът в 42-то Народно  събрание - Велислава Кръстева.  
 
Хюсменова запозна присъстващите с историческото развитие на гражданските и политическите права на жените. Като една от основните пречки за участието на жените в политиката, тя посочи неравнопоставеността по отношение на индикатора „време”. По този индикатор заедно с Румъния сме на последно място в Европейския съюз, заяви евродепутатът. Дамите в България са по - заети в грижа за другия и в социални доброволни активности, те са с по-ниски доходи и образование, но въпреки това са по-добре политически представени, което се дължи на техния ентусиазъм и амбициозност, заключи Хюсменова. 
 
Велислава Кръстева говори за предизвикателствата пред жените – политици, както и за предимствата, които притежава нежния пол.  Тя призова жените от Плевен и областта към инициативност и активност, за да покажат красивото и нежно лице на ДПС. За да заемете достойното си място в политическия живот в областта, трябва да сте активни, каза Кръстева. Нека да работим така, че на следващите местни избори да имаме повече дами в местната власт, заключи народният представител. 
 
2
 3

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност