Събития

Мустафа Карадайъ се срещна с представител на Движението на Макрон

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ проведе среща с Роланд Лескюр-член на НС на Франция от Движението на Макрон (La République En Marche) и председател на парламентарната комисия по икономически въпроси.

На срещата Мустафа Карадайъ обясни важността на младите в ДПС като каза, че алтернативата идва от младежите. Нашият почетен председател д-р Ахмед Доган винаги е казвал, че младежите задължително трябва да бъдат част от правенето на политики. И ние винаги участваме в процеса на вземане на решения в партията.

Карадайъ анализира полтическата атмосфера в страната като каза, че средата за правене на политика в България е сложна и че левите влязоха в полето на национализма, а десните включиха националистите във властта без да има нужда от това. Единствено ние говорим за бъдеще, ценности и перспектива.

Лидерът на ДПС заинтересовано каза, че ДПС следи процесите в Европа. Ние сме загрижени за бъдещето на ЕС. Европа има нужда от ренесанс. Основните проблеми, които има Европа са липсата на лидери-визионери. Когато политиците действат като чиновници, дистанцират гражданите от политическите процеси и се отваря поле за популизъм и национализъм.

Мустафа Карадайъ сподели, че Макрон е единият от малкото лидери, който задава визия за развитие. Европа има нужда от такъв тип лидери, които да задават визията. Когато има повече визионери, различните идеи ще оформят европейската визия. Идването на Макрон, който победи лявото и дясното, трябва да е сигнал за целия свят, че трябва старият модел да се промени. В 21 век вече правим политика в коренно различна среда. В момента политика се прави в информирана среда. Лидерите не са единствени носители на информация. При тази променена среда трябва да се промени модела на правене на политика. Трябва има включването на хората. 

Роланд Лескюр каза, че гравитацията ни води към либералите. Както вие искате промяна на политиката в България, ние се опитваме да правим във Франция. Европейските политики също трябва да се применят. Лявото и дясното са изчезнали. Важното е дали искаме прогерес или регрес. Въпроса е как да организираме хората които искат прогрес в различните групи в ЕП и как да работим заедно. Трябва да има промяна и ние трябва да сме водещета сила в тази промяна. Затова европейските избори са изключително важни.

На срещата присъства и евродепутатът и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк.

20190323 113231

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност