20glasuvay

mobileheaderep2019

Събития

Хамид Хамид представи кандидатите на ДПС за членове на ЦИК

Зам.-председателят на ПГ на ДПС и зам.-председател на Правна комисия в НС Хамид Хамид представи кандидатите на парламентарната група на ДПС за членове на Централната избирателна комисия. По време на изслушването на номинираните за кандидати на ЦИК Хамид Хамид каза, че и двамата кандидати са с дългогодишен опит в провеждането на всички видове избори и национални референдуми.
Кандидатите на ДПС за членове на ЦИК са Севинч Солакова за секретар и Ерхан Чаушев за член.
По време на изслушването си в Правна комисия Севинч Солакова каза, че стабилизирането на изборните правила ще доведе до създаване на доверие и спокойствие в обществото по повод на предстоящите избори. По думите и ЦИК трябва да бъде независим държавен орган и да се превърне в гарант за свободни и честни избори, прозрачни, демократични и законосъобразни, с мисия да гарантира правото на всеки гражданин с избирателни права, където и да се намира да упражнява своето право на глас.
Ерхан Чаушев по време на изслушването си заяви, че голямото предизвикателство на предстоящите избори ще бъде машинното гласуване и то от логистична гледна точка.


20190314 144758

Печат Е-мейл

footerimage

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност