20glasuvay

Събития

Йордан Цонев с приз "Златна мартеница" за политик с най-голям принос за развитието на българския бизнес

Зам.-председателят на ПГ на ДПС и зам.-председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси Йордан Цонев получи годишна награда „Златна мартеница“ – 2019, като политик, отстояващ интересите на българския бизнес и с дългогодишен принос за подобряване на бизнес средата в България.

По време на получаване на наградата си Йордан Цонев заяви, че в тези трудни години за българския бизнес награда към политик е сериозно предизвикателство, и допълни, че я приема повече като ангажимент към бъдещето, към бизнеса, отколкото като признание за стореното до този момент. Не е трудно да бъдеш защитник на българския бизнес, когато работиш от и за партия като ДПС, която от създаването си винаги е защитавала бизнеса и в частност българския, каза заместник-председателят на ПГ на ДПС.

Цонев каза, че сме на сериозен кръстопът и се нуждаем от програма за ускорено икономическо развитие. Той изтъкна, че почти половината на коледното обръщение на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган е било насочено към българския бизнес и към необходимостта страната да поеме по пътя на ускорено икономическо развитие. Цонев представи програмата на ДПС за "Ускорено догонващо икономическо развитие на България" , като изтъкна, че един от най-важните икономически показатели е БВП на глава от населението. При влизането ни в ЕС той е бил 20,1 на сто от средния за Общността, а след десет години е 25 процента - пет процента за десет години, с този темп ще догоним средния за Европа за 150 години, мотивира Цонев необходимостта от ускорено и догонващо икономическо развитие на страната.

Той изтъкна, че програмата на ДПС включва именно това - такъв темп на развитие на икономическото развитие, базиран на подкрепа на родното производство, насърчаване и подкрепа на инвестициите чрез активно участие на държавата във всички фази на инвестиционния процес. Ето обърнатите полюси на зависимост - не инвеститорите да молят държава, а държавата да прави това за инвеститорите, изтъкна Цонев. Сред другите приоритети в икономическата програма на ДПС, Цонев открои насърчаването на икономиката на знанието, на внедряването на високи технологии, подкрепа на IT сектора, развитие на зелената икономика. Цонев каза, че всички политици трябва заедно да обсъдят приоритетите на страната и отбеляза, че ДПС възлага големи надежди на президентската институция да помогне този процес да се случи.

Наградите се присъждат на организации, фирми и личности с цел подпомагане съживяването на българските производства и услуги, както и повишаване на тяхната конкурентоспособност в страната и на международния пазар. Призовете са 5, като четири от тях се връчват на компании, а петият е за политик с принос за развитието на българската икономика.

На тържественото връчване на годишните награди присъстваха и зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, зам.-председателят на ПГ на ДПС Халил Летифов и народнните представители Велислава Кръстева, Танер Али и Елхан Кълков.

Церемонията бе уважена и от президента на България Румен Радев.

20190306 185020

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност