20glasuvay

Събития

РАБОТИЛНИЦА ЗА МАРТЕНИЦИ С ПОДКРЕПАТА НА ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ДПС ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА

По повод уникалният български празник Баба Марта, зам.- председателят на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова организира чрез Европейския си информационен център в Добрич работилница за мартеници в детската градина на с. Воднянци, община Добричка. Малките ръчички, сръчно преплитаха прежди, увиваха конци и ги събираха в бяло - червена нишка.  Заедно с помощниците си, в лицето на своите учителки, майки и баби, те сътвориха чудни мартеници за здраве и берекет.

Докато децата творяха, координаторът на Европейския информационен център – Аксел Наз ги запозна с легендата за баба Марта, обичаите свързани с празника, поверията за изработването им и символиката на носенето на мартеници. След направата им, символите на пролетта украсиха клоните на дърво в двора на детската градина, което да радва и създава празнично настроение на жители и гости на селото.

За усърдния си труд, малчуганите получиха подаръци от евродепутата - материали за рисуване, за моделиране и други изобразителни техники, с които да работят по време на заниманията в детската градина, както и пожеланията на Хюсменова за весели мартенски дни на семействата, за здраве и изобилие. Местните жители благодариха, че се обръща внимание на децата им и на тях не само по време на предизборни кампании.

3

2

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност