20glasuvay

mobileheaderep2019

Събития

В ОБЛАСТИТЕ СИЛИСТРА И ТЪРГОВИЩЕ ОТБЕЛЯЗАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МАЙЧИНИЯ ЕЗИК СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ДПС ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА

Зам.-председателят на ДПС Филиз Хюсменова, Областните съвети на ДПС – Силистра и Търговище се погрижиха за отбелязването на Международния ден на майчиния език – 21 февруари. Бяха организирани поетично-музикални вечери на турския фолклор в читалището на с. Преславци, общ. Тутракан и в клуб "Васил Левски" в гр. Търговище.

В празника в Народно читалище „Светлина” се включиха самодейни трупи, фолклорни групи,  млади рецитатори от СУ „ Христо Ботев” - с. Паисиево, общ. Дулово и от селата Търновци и Преславци, общ. Тутракан, и с. Искра, общ. Ситово. Местните жители и гостите на тържеството, бяха очаровани от знанията и ентусиазма на участниците. Повече от два часа, стихове, песни, танци, театрални сценки внесоха колорит и настроение в залата. Участниците бяха поздравени от координатора на Европейския информационен център на Филиз Хюсменова в Дулово – Нигяр Музаферова от името на евродепутата и получиха поощрителни награди.

Празника уважиха поети и писатели на турски език - Хабил Курт и Наим Баков от Силистра, Орхан Мемиш от с. Искра, Невхис Мустафа- председател на областната структура на Женската организация на ДПС - Силистра, общинският председател на партията в Тутракан - Нехат Кантаров, кметът на с. Паисиево, общ. Дулово - Гюрджан Рахми и общински съветници от ДПС.

В Търговище децата изпълняваха стихове и песни от турския фолклор пред родители и гости, сред които бяха инж. Хатидже Алиева – председател на Общински съвет на ДПС в Търговище, представители на женското дружество  и на МДПС - Търговище. Коoрдинаторът на Европейския информационен център на Филиз Хюсменова в Търговище Емине Юсеинова награди участниците с книжки на турски език, пъзели и сладки изкушения.

3

4

Печат Е-мейл

footerimage

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност