Събития

СРЕЩА В СТРАЖЕЦ, ЧАСТ ОТ КАМПАНИЯТА НА ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА „ЕВРОПЕЙСКА СИГУРНОСТ ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА”

Информационно - разяснителна среща организира в разградското село Стражец зам.-председателят на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова. Събитието е част от кампанията й за правата и безопасността на възрастните и самотно живеещи хора в малките населени места, която се провежда под мотото „Европейска сигурност за възрастните хора”. 

Координаторът на Европейския информационен център на Хюсменова в Разград Юмгюл Ахмедова обсъди с присъстващите темите за сигурността в малките населени места и противопоставянето на измамниците. Особено внимание беше обърнато на най-разпространените методи на телефонна измама и на действащи схеми за документни престъпления, както и на съвети как да се реагира в такива случаи. Хората от третата възраст са сред потенциалните жертви, а тяхната информираност е влияещ фактор за предпазване. Те бяха запознати и със промените в пенсионните, социалните плащания и здравното осигуряване.

Нови столове и информационни материали бяха осигурени от Филиз Хюсменова в знак на уважение към възрастта и мъдростта на хората, които са опора и коректив на обществото. Кметът от ДПС Нуридин Мехмед изказа благодарността на местните жители за вниманието и подаръците. В срещата се включи и адвокат Нюсрет Салим, Местен председател на ДПС – Разград.

2 4

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност