Събития

ЕВРОДЕПУТАТИТЕ ОТ ДПС ПОДКРЕПИХА ПРОТЕСТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕВОЗВАЧИ В БРЮКСЕЛ

Евродепутатите от ДПС се включиха в протеста на българските превозвачи в Брюксел. В тях взе участие и Халил Летифов - председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в Народното събрание. На площад „Люксембург” пред сградата на Европейския парламент излязоха и екипите на евродепутатите, и служители в Европарламента. Те се обявиха против приемането на пакета „Мобилност” и издигнаха лозунгите: „ЕС, не убивай Българския транспорт!”, „Свободен пазар - реална конкуренция!”, „Не на дискриминацията в ЕС!”, „Има ли място за Българския бизнес в Европейския съюз?!”.

Филиз Хюсменова, ръководител на делегацията на ДПС в Европарламента коментира, че „Исканията на превозвачите са справедливи и затова, всички български евродепутати са обединени в защита на каузата им. Предложенията в пакета  дават преимущество за бизнеса в старите страни членки. На практика, това е скрит протекционизъм, в разрез с правилата на единния пазар.“

Евродепутатът и зам.-председател на партия АЛДЕ Илхан Кючюк защити тезата, че „Българската държава трябва да мобилизира целия си дипломатически и политически потенциал за защита на интересите на българския транспортен бранш“.

Председателят на транспортната комисия Халил Летифов добави: „Стоим категорично зад българския национален интерес в сектор транспорт. Само упоритата работа, заедността и разума могат да спасят така желаната справедливост. Тази упоритост трябва да продължи, за да защитим както българския транспортен бранш, така и основите и целостта на ЕС“.

Към протестните действия се присъединиха и превозвачи от Румъния, Полша и Литва.

IMG 8432

IMG e8c9f5ec187fd031a156e459c7a53039 V

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност