Събития

ДПС почете паметта на жертвите на т. нар. възродителен процес в момчилградските села Нановица, Равен и Груево

Ръководството на ДПС начело с председателя Мустафа Карадайъ поднесоха венци и цветя пред паметните плочи на жертвите на т. нар. възродителен процес в момчилградските села Нановица, Равен и Груево.
В село Нановица бе почетена паметта на Юсуф Халилибрахим, а в село Равен паметта на Мюмюн Ахад.
В село Груево бе издигната чешма-паметник в памет на жертвите на т. нар. възродителен процес през 1984-1985г Абдулазис Бекир, Мустафа Али и Мустафа Ибрахим. Паметната чешма бе направена по идеята на инициативен комитет с подкрепата на община Момчилград и дарение от Централния съвет на ДПС, областната и общинските структири на ДПС в Кърджали, депутати и евродепутати.
Ние винаги ще помним миналото, но не с омраза. Всяка година ще почитаме нашите герои, заяви Мустафа Карадайъ на откриването на паметната чешма в село Груево. "Ние ще продължим да водим политика на толерантността, както сме правили 28 години. Няма да позволим никой да ни разделя. Трябва да сме единни." заключи Карадайъ.
Бившия главен мюфтия на България Фикри Сали прочете молитва за жертвите на т. нар. възродителен процес.
На полагането на венци присъстваха и зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали Хасан Азис, членът на ЦОБ Ердинч Хайрула, евродепутатът и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк, евродепутатът Неджми Али, народните представители Адлен Шевкед, Ерол Мехмед и Елхан Кълков, Кямил Окяй Съндър-народен представител от Народно-републиканската партия (CHP)-Турция, народните предатавители от Севернокипърската турска република Армаан Джандан и Ерсан Санер, областният председател на ДПС Кърджали Изет Шабан и общински кметове и общински председатели на ДПС.

 

20181227 125721

20181227 113446

20181227 110834

20181227 111159

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност